ComfortClick esettanulmány: Halki

Többször számoltunk be a ComfortClick vezérelte épületekről. Most a lengyel partnerük, a SmartBMS automatizálta Varsó egyik lakóépületetét. A fő céljuk az árvíztől való védelem, az épület egyszerű kezelése és energiatakarékosság.

Projekt neve: Halki

Projekt helye: Lengyelország, Varsó

Ingatlan mérete: 450 m2

ComfortClick termék: Jigsaw

Technológia

  • KNX technológia világítás-, fűtés- és redőnyvezérléshez
  • SATEL biztonsági technológia a jelenlét- és ajtó/ablak nyitásérzékeléshez
  • IP kamerák
  • Ipari folyadékszint-érzékelő a ComfortClick szivattyú aktiválásához
  • YAMAHA MusicCast a multiroom hangrendszerhez
  • Időjárás-érzékelő és ComfortClick-vezérlés az árnyékolókhoz, a nap helyzetéhez igazodva

A projekt

A heves esőzések idején a garázs és a pince fokozottan ki van téve az árvíznek, ezért is kereste meg a tulaj a lengyel ComfortClick partnert, a SmartBMS-t, hogy találjanak ki valamilyen megoldást erre a problémára. Céljuk az épület árvíztől való védelme áradásgátló szivattyúvezérlő rendszerrel. A vezérlés nem csupán a szivattyúkra korlátozódik, hanem ugyanúgy lehet világítást, fűtést/hűtést, árnyékolókat és ajtó/ablak nyitásérzékelőket is szabályozni. 

A projektnek KNX rendszer az alapja. Az épületben levő eszközök vezérléséhez ABB (Touch ABB Taceto) és JUNG érintőpaneleket kötöttek a hálózathoz. A biztonságért SATEL riasztórendszer a felelős, a ComfortClick Jigsaw pedig a mindezek mögött álló főszerver. A ComfortClick bOS kezelőfelületen az összes hálózathoz adott készüléket lehet vezérelni.

Aktuális ComfortClick-kínálatunk: link…
A ComfortClick bOS 1 hónapos próbaverziója: link…

.