ComfortClick esettanulmány: Europe Palace

Híreinkben gyakran számolunk be arról, hogyan gyarapodik a ComfortClick termékeket használó épületek száma. Jelen cikkünkben a kazahsztáni Asztanában található lakóépületet mutatjuk be. A Europe Palace 90 lakásából 60-ban teszi a ComfortClick teljessé lakói életét – a felügyeletet és a vezérlést a gyártó Sledgehammer nevű, legerősebb központja végzi.

Projekt neve: Europe Palace Building lakások

Projekt helye: Kazahsztán, Asztana

Sledgehammert használó lakások száma: 60

Egy lakás átlagos mérete: kb. 100 m²

ComfortClick termék: Sledgehammer

Technológia

  • KNX vezérlés és KNX kezelőfelület a lakásokhoz – világítás, árnyékoló, HVAC és vízszivárgás érzékelők
  • Videómegfigyelés
  • 2N Helios IP intercom

A projekt

A ComfortClick Sledgehammer modullal távolról is vezérelhetővé vált az épület egyes lakásai, illetve elvégezhetővé váltak automatizációs feladatok (időzítések, eseménysorok, stb.). A leghatékonyabb vezérlés érdekében az épületet 3 részre osztották:

  1. Önálló lakások
  2. Közösségi terek (lépcsők, folyosók, kert)
  3. Garázs

Mindhárom rész KNX-alapú automatizációs rendszert használ.

Lakások „aggodalommentes“ rendszerrel

Minden lakás önálló KNX-rendszerrel rendelkezik, amelyek ComfortClick Sledgehammerrel állnak összeköttetésben. Ez a fajta hálózati felépítés figyelembe veszi minden érzékelő mért adatait (például időjárás-érzékelő) és hatékony kétirányú kommunikációt biztosít (például riasztást küld a portásnak vagy emlékeztetőket a lakástulajoknak közelgő eseményekről). Természetesen lehetővé teszi egyes rendszerek önálló működését is, vagyis a Sledgehammer bármilyen meghibásodása esetén a felhasználók KNX kapcsolóval továbbra is fel- és lekapcsolhatják a világítást, mozgathatják az árnyékolókat, stb. 

Ellenőrzés és magánélet

A garázs és a közösségi terek is összeköttetésben állnak a Sledgehammerrel. A portás és a lakástulajdonosok is egyaránt hozzáférhetnek egy bizonyos lakás grafikus felhasználói felületéhez, a garázs és közös helyiségek rendszeréhez azonban csak a portás. Az IP kaputelefon bOS Phone Android alkalmazással vezérelhető. 

Távoli vezérlés és frissítés

Az önálló lakások, a közösségi terek és a garázs rendszerének karbantartását és frissítését elvégezheti a ComfortClick vagy a portás is.

Aktuális ComfortClick-kínálatunk: link…
A ComfortClick bOS 1 hónapos próbaverziója: link…

.