ComfortClick – Cloud Gateway szolgáltatás

A Cloud Gateway a ComfortClick új, távoli csatlakoztathatósági lehetősége. Ezzel azon felhasználók is tudnak távolról csatlakozni a ComfortClick szerverhez, akiknek nincs lehetőségük a routerükben porttovábbítási szabály beállítására. Vezérlőközpontunk folyamatosan „lejelenti” a gyártó szerverének, hogy milyen külső IP-címet használ éppen a routerünk, amely mögött található, viszont a kezelőfelülete a 443-as portra címzett hivatkozással érhető csak el. Tehát, a 443-as portra érkező kéréseket a routerben egy portátirányítási szabállyal (port forward) a központunk belső hálózati IP-címére kell irányítanunk. De ez nem minden esetben oldható meg…

A távoli csatlakozáshoz mostanáig port átirányítási szabályt kellett beállítanunk routerünkben:

Tehát, ha külső hálózati címről (távolról) szeretnél hozzáférni egy belső hálózaton lévő eszközünkhöz (pl. az otthoni vezérlőközpontunkhoz), ahhoz a routernek meg kell tudni mondanunk, hogy a mögötte lévő eszközök mely szolgáltatásához szeretnénk hozzáférni. Az eszközök – így a vezérlőközpontok – egy-egy funkciójára, szolgáltatására (jelen esetben kezelőfelületére) a rajtuk futó adott szolgáltatás portszámával hivatkozhatunk. A portátirányítás a telepítések túlnyomó többségében járható út, azonban előfordulhat olyan helyszín, ahol nem kivitelezhető, mert a szolgáltató nem engedélyezi a routerében, esetleg NAT-olt a hálózat (alhálózat is működik, azaz két router van egymás mögött), vagy csak egy 3G/4G/5G modem áll rendelkezésre. Ezekre az esetekre nyújt megoldás a ComfortClick Cloud Gateway szolgáltatása. 

Január 31-ig demó verzióban volt kipróbálható, februártól pedig licenc formájában kapható – várhatóan 150 EUR ár körül. Megvásárolnod egyszer szükséges, azután mindig működni fog. Kínálatunkban is hamarosan megtalálható lesz.

Aktuális ComfortClick-kínálatunk: link…
A ComfortClick bOS 1 hónapos próbaverziója: link…

.