ComfortClick bOS: érkezik a Zigbee-támogatás

A ComfortClick bOS új eszköztámogatást kaphat még az idei évben, a Zigbeet. Az új szolgáltatás a következő szoftverfrissítéssel lesz elérhető.

A ComfortClick bOS jelenleg is számos protokolt használ, melyekkel épületautomatika és iOT eszközeinket tudjuk egy rendszerben kezelni. A leggyakrabban használt eszközök (Z-Wave, KNX, Modbus) mellett a Zigbee kommunikáció is elérhető lesz. Az újítás egy szoftverfrissítés formájában fog érkezni, ami önmagban még nem elegendő, hogy Zigbee eszközöket tudjunk párosítani. Szükség lesz egy USB-s Zigbee adapterre is, például a hamarosan elérhető ZI-Stick-re.

Megjegyzés: mivel a Zigbee a WiFi eszközökhöz hasonlóan 2,4 GHz-es frekvenciát használ, és 2 csatorna ráadásul átfedésben van a WiFi által használ csatornákkal is, Zigbee eszközök használatát nem javasoljuk azoknak, akik tartanak a GHz-es rádióhullámoktól (bár mi nem tartunk ezektől), illetve akik társasházban laknak, így a szomszédok routereit nem tudják úgy beállítani, hogy bizonyosan ne legyen átfedés a Zigbee-s eszközeink csatornáival. Tehát alapvetően családi házban, idegen WiFi hálózatoktól nem érintett területeken, és akkor is megbízható, neves gyártók Zigbee eszközeit javasoljuk csak használni.

 

Aktuális ComfortClick-kínálatunk: link…

.