Bemutatták a legnagyobb biztonságot nyújtó vezérlőközpontot

Felejtsd el a biztonsági panelt és az eddigi megoldásokat, ha még nagyobb nyugalomra vágysz: itt VeraSecure, az idei CES kiállítás egyik meglepetése!

Az idei CES kiállításon jelentette be a Vera új vezérlőközpontját, a VeraSecure-t. Mindent tud, amit a jelenlegi VeraPlus vezérlő, de a biztonság terén egy szinttel feljebb lép. Kameráid képére most is ránézhetsz, megtudhatod, tényleg zárva van-e a bejárati vagy éppen a garázsajtó, szeretteid rendben hazaértek-e – mindezt telefonodról vagy számítógépedről. Csakhogy a VeraSecure-ral akkor is megteheted ezeket, ha elmegy az internet vagy az áram. Ez azért nagyon fontos, mert a betörők előszeretettel kapcsolják le az áramot, és a legtöbben nem rendelkeznek szünetmentes táppal ennek kivédésére, illetve az internetes elérhetőséget is mindig veszély fenyegeti. Ez az új vezérlőközpont már beépítetten tartalmazza a szünetmentes tápegységet áramkimaradás esetére, és 3G kapcsolaton keresztül továbbítja az adatokat, ha az internetkapcsolattal történik baj. Plusz 100 dB-es szirénája is megszólal vészhelyzet észlelése esetén. Egyelőre csak az USA-ban, de ezekhez kapcsolódik még a Central Monitoring Service szolgáltatás is, aminek keretében pl. riasztás esetén telefonálnak a rendőrségre, mint egy biztonsági szolgálat.

Mivel a biztonság az egyik fő tényező a kényelem mellett az okosotthon kialakításakor, véleményünk szerint jelentős sikerre számíthat ez az új eszköz, ami várhatóan 2017 februárjában kerül piacra Magyarországon.

.