Barátságos riasztó az Aeotectől

Bár tökéletes megoldásnak azt tartjuk, amikor egy professzionális riasztórendszer központját összekapcsoljuk az okosotthon „agyával”, kisebb lakásokba gyakran nem kérnek külön riasztóközpontot a felhasználók. Ebben az esetben nyújthat riasztási funkciókat egy Z-Wave rendszer a biztonsági eszközeivel. Egy riasztórendszer alapvető készüléke a sziréna, hiszen hiába kapunk értesítést a nem kívánt eseményről (betörésről) a világ bármely pontján telefonunkon keresztül az okosotthonunk központjától, ha nincs senki a helyszínen, aki azonnal cselekedne, és nincs semmi, ami elijeszthetné a behatolót. Az Aeotec Indoor Siren with Backup Battery-nél (a továbbiakban csak Aeotec Siren) egyszerűen telepíthető vezeték nélküli eszköz, így akár lakáson kívül (pl. lépcsőházban, erkélyen) is elhelyezhető: 

Az Aeotec Siren egy tetszőleges 230V-os fali konnektorba csatlakoztatható sziréna, kinézetre talán egy divatos illatosítóra hasonlít, vagy egy vezeték nélküli csengő beltéri egységére? Ez a készülék viszont akár 106 dB hangerővel is képes jelezni – hangosságát több fokozatban is állíthatod. A hang mellé erős fényjelzést is kapunk, amiről a sziréna alatti 3 LED gondoskodik. Amilyen könnyű bedugni egy konnektorba az üzembe helyezéshez, olyan könnyű persze kihúzni is onnan, de ezzel természetesen nem lehet hatástalanítani, elnémítani, hiszen egy beépített 430 mAh-s akkumulátor ilyenkor is gondoskodik arról, hogy akár hosszú perceken át is visítson. Ezekkel a tulajdonságokkal tökéletesen el tudja látni egy beltéri riasztó sziréna szerepét, hozzájárulva otthonunk biztonságához. Az eszköz Z-Wave 500-as chippel van ellátva, és 230V-os megtáplálása révén a jeltovábbításban is részt vesz, Z-Wave hálózatunk erősítőjeként működik.

Ha tehát egy egyszerűen telepíthető sokoldalú beltéri szirénát, hangjelző eszközt keresel, akkor az Aeotec Siren tökéletes választás lehet.

 Aktuális Aeotec kínálatunk: link..

.