Az állólámpa is lehet okos - Swiid Cord Switch

A Swiid Cord Switch az első Z-Wave-es kábelkapcsoló lámpákhoz és egyéb hagyományos, kábeles készülékekhez. Felváltja a meglévő kábelkapcsolót, vagy a kábelre szerelve helyettesíthet egy beépített vagy konnektoros egyéb kapcsolási megoldást. A Swiid Cord Switch használható úgy is, mint egy szokványos kábelkapcsoló, de a Z-Wave-es okosotthon része is lehet, és mint ilyen, mozgásérzékelőkkel, vezeték nélküli fali kapcsolókkal működhet együtt. De használható távirányítóként is akár, a többi Z-Wave eszköz kapcsolására.

 

 

Ha álló-, olvasó-, vagy asztali lámpánk kapcsolását szeretnénk egy kicsit kényelmesebbé (okosabbá) tenni, vagy esetleg a már meglévő okosotthon rendszerünkben szeretnénk, ha a beprogramozott állapotokhoz ezek a konnektorba dugható eszközök is csatlakoznának, akkor egy megoldás lehet a Swiid Cord Switch Z-Wave-es kábelkapcsoló. Előnye mondjuk egy hasonló funkciót megvalósító Z-Wave-es konnektorral szemben, hogy a kábelre szerelve a legkényelmesebben elérhető helyre rakhatjuk, így nagy részben kézi kapcsolóként is tudjuk használni. Tehát a Swiid Cord Switch alap funkciója, hogy úgy használjuk, mint egy szokványos vezetéken lévő kapcsolót. Egyszerűen lecserélhetjük a régi hagyományos kábelkapcsolónkat a Swiid Cord Switch-re, és továbbra is a megszokott kényelmes helyen, kézzel kapcsolgathatjuk az állólámpánkat vagy akár a fali olvasólámpát.

  

De azon felül, hogy kézzel (gombnyomással) is kapcsolható lesz a lámpánk, természetesen a Z-Wave-es okosotthonunk része is lesz. Így lehet, hogy pont azért lesz hasznos, mert a rendszerünk már beprogramozott állapotaiból (éjszakai mód, mozi hangulat) eddig pont a nappali állólámpájának az irányítása hiányzott. Természetesen nem csak lámpák, hanem bármilyen más kábellel csatlakoztatott készülék kapcsolására is alkalmas. Leginkább ott, ahol az automatikus funkciók mellett a kézi kapcsolást kényelmessé teszi, hogy a kapcsolót a vezetékre helyeztük el. A csatlakoztatott fogyasztó maximális teljesítménye 660 Watt lehet.

 

A Swiid Cord Switch a saját kapcsoló funkcióján kívül használható az okosotthon rendszerünk többi Z-Wave eszközének közvetlen irányítására is. A többi Z-Wave-es eszközhöz hasonlóan azonnali állapotfrissítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a lámpa minden egyes kézi be- vagy kikapcsolásakor azonnal jelenti a Z-Wave központunknak hogy változás történt az állapotában. Ezt használhatjuk mondjuk egy olyan jelenet kiváltására, amely számos eszközt vezérelhet vagy időzítőt indíthat, riasztást küldhet. A Swiid Cord Switch kapcsolóval akár közvetlenül is irányíthatunk más Z-Wave-es eszközöket. Két asszociációs csoportja van, amelyek mindegyikéhez legfeljebb öt másik Z-Wave eszközhöz társítható. Ez azt jelenti, hogy a Cord Switch-el más eszközöket is közvetlenül vezérelhetünk. Az asszociációs csoportokat a Swiid Cord Switch gombjának rövid (2. csoport) vagy hosszú (1. csoport) megnyomásával lehet utasítani.

A Swiid Cord Switch csupán 84 x 32 x 29 mm. Így méretében nem fog különbözni a lecserélt hagyományos kábelkapcsolótól. Bekapcsolt állapotát diszkrét kék színű fénnyel jelzi, de saját fogyasztása így is 0,08 Watt alatt marad.

 

.