Amazon Alexa: 3 funkció a biztonságodért

Az Amazon Echo eszközödet zenehallgatásra, kérdések feltevésére/megválaszolására vagy a napi hírek figyelésére használod? Mindez hasznos, de azt tudod, hogy az Amazon Echo remek kiegészítője lehet okosotthonodnak is? A beépített mikrofonokon keresztül például például hangparancsokkal vezérelhetsz készülékeket. Bezárni a garázst, ellenőrizni annak ajtaját, csökkenteni a hőmérsékletet – ezeket egyszerűen elvégezheted az Amazon Echo-val kompatibilis Z-Wave eszközökkel.

Az okoseszközök funkciója nem csupán a kényelem és spórolás, használatuk meglehetősen nagy védelmet és biztonságot is nyújt. Soha sem volt egyszerűbb hangparanccsal vezérelned szinte az egész otthonodat! Lényegtelen, hogy Amazon Echo, Spot, Show vagy Dot rendszerén vagy készüléken keresztül kommunikálsz Alexával, az segíthet otthonodat biztonságosabbá tenni!

  1. Alexa, kapcsold be a távozás eseményt!

Az egyik, ha nem a legnagyobb előnye egy okosotthonnak az eseménysor. Ez azt jelenti, hogy több készülék – világítás, érzékelő, stb. – együttműködik, az egyik elindítja a másikat. Ezeket a vezérlőközpont applikációján állíthatod be, így ha például a Goodbye eseménysort indítod el, akkor a beltéri világítás lekapcsol, a kültéri fel, a fűtést takarékos módra, valamint a riasztót élesíted. Képzeld el, mennyi energiát spórolsz meg magadnak, ha csupán hangparanccsal vezérelsz, és nem fali kapcsolóval kapcsolod le a villanyt!

  1. Alexa, zárd be az összes ajtót!

Okos zárakkal egyszerűen szabályozhatod az otthonodba való bejutást. Neked nem is kell az ajtóig menned, elég, ha egy egyszeri vagy többszöri felhasználásra jogosító kódot adsz vendégeidnek, a takarítónak vagy családtagjaidnak! Ezzel nyomon követheted, ki, mikor jött be vagy ment ki otthonodból. A vezérlést hanggal is elvégezheted. A fent említett parancsra Alexa bezárja az ajtókat, ha elmész otthonról vagy lefekszel.

  1. Alexa, mutasd a legutolsó aktivitást!

Ha az okos zárak mellé okos kaputelefont vagy kamerát is installálsz, applikáción keresztül láthatod és beszélhetsz is az ajtód előtt álló személlyel. Az úgynevezett Ring technológia kapcsolatba tudja ezeket hozni Alexával, ennélfogva hangparanccsal előhívhatod a bejáratodnál vagy a kertedben történt legutolsó eseményeket, vagy bezárhatod az ajtókat.

Szeretnél többet tudni az Amazon Echo készülékeiről és a kompatibilis Z-Wave eszközökről? Látogass el a Z-Wave Alexával kapcsolatos oldalára, és készülj fel már most a hangvezérlésű okosotthonodra!

Figyelem! Az Amazon Alexa (jelenleg) nem támogatja a magyar nyelvet. A cikkben felsorolt parancsok lefordított szövegek.
Jelenleg az alábbi nyelveken kommunikálnak: angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, japán, és hindi.

Jelenleg az összes vezérlőközpontunk támogatja az Amazon Alexa hangasszisztenst.

.