Alakítsd okosotthonod házi kedvencedhez!

Mivel háziállatainknak is megvannak a maguk szokásai, különcségei, okosotthonunk beállításainál érdemes figyelembe vennünk őket is. És ez nem is olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik: számos egyszerű programmal könnyíthetjük meg életüket és, persze, a miénket is.

Na, jó, még a legokosabb kutya sem képes alkalmazásokat kezelni, viszont a megfelelően elhelyezett mozgásérzékelők igenis megkönnyíthetik az életét. Például, ha öregedő háziállatunk látása már nem a régi, és szokása szerint szüksége van éjszaka némi vízre. Egy pár mozgásérzékelő a fekvőhelye és a konyha között, ami bekapcsol 1-2, akár éjszakai, kisebb intenzitású fénnyel világító lámpát, máris megakadályozhatja, hogy szegény a falnak ütközzön. Az is sokszor előfordul, hogy médiumnak gondol minket, akinek meg kell éreznie, hogy ki szeretne menni. És csak vár az ajtó előtt. Ez a szituáció is megkönnyíthető mozgásérzékelővel és fényprogramokkal. Hiszen ha az ajtónál elhelyezett szenzor felkapcsol egy lámpát ott, ahol mi általában tartózkodunk, máris értesülünk a helyzetről, és cselekedhetünk.

Okosotthon kutyával
De akár távol is tarthatjuk házi kedvencünket azoktól a helyiségektől, amiket inkább mentesítenénk az állatoktól vagy veszélyesek lehetnek számukra. Például, ha átlépnek egy bizonyos határvonalat, a mozgásérzékelő aktiválhat egy hangjelzést, amit korábban rögzítettünk: „Rocky, nem szabad!”. Vagy éppen bekapcsolhat az öntözőrendszer, ha a fűre lép. Az okosotthon ugyanakkor közelebb is hozhat háziállatodhoz, hiszen, ha távol vagy, egy kamerával rá is nézhetsz vagy akár kommunikálhatsz is vele. Nem is beszélve a szórakoztatásáról, hiszen az is megoldható, hogy különböző lámpák gyulladjanak fel, ha épp arra jár az állat, ami jó móka lehet neki.

Végül is, a boldog háziállat boldog gazdit eredményez, és ez fordítva is igaz, úgyhogy érdemes az okosotthont az összes családtag igényeinek figyelembevételével kialakítani!

(Forrás: z-wave.com)

.