Aeotec újdonságok Z-Wave 800 alapon

Az Aeotec három Z-Wave 800 sorozatú terméket mutatott be a 2023-as IFA kiállításon, Berlinben. Ezek az innovatív kiegészítők az Aeotec „Works with SmartThings”, azaz SmartThings-kompatíbilis termékportfólióját fogják erősíteni.

Z-Modul

Az Aeotec Z-Modul a Magyarországon is kapható, világszinten piacvezető Ei Electronics 10 évig használható elemes füstérzékelőjéhez készült. A modul célja, hogy zökkenőmentesen integrálódjon az Ei650W füstérzékelővel, így Z-Wave-es eszközzé változtassa az egyébként csak hangjelzés adására képes szenzort. Az Ei650W belsejében található egy bővítőmodulhely, ide rakható majd be az Aeotec elemet is tartalmazó modulja. Árról még nincs tudomásunk, de akinek már van Ei650W füstjelzője, annak bizonyosan olcsóbb lesz az Aeotec modulját megvenni, mint vásárolni egy új Z-Wave-es füstérzékelőt, ráadásul a jelenlegi kínálatban Z-Wave 800-as még nem is igen kapható. 

TriSensor 8

A népszerű Aeotec TriSensor utódjaként érkező TriSensor 8 nevéből már következtethetünk is avalódi újdonság mibenlétére. Továbbra is mozgásérzékelést, fényviszonyok mérését és hőmérséklet-érzékelést kapunk egyetlen eszközben ötvözve, de immár Z-Wave 800-as chip köré épül a szenzor. A Z-Wave 800-as sorozattal az akkumulátor élettartama és a hatótávolság több mint 40%-kal javult az előző modellekhez képest. További változás a jelenlegi Trisensor-hoz képest, hogy a Multisensor 7 készülékházát kapta meg az újdonság is, így egységes kinézetű lesz mostantól a 3 és a 7 érzékelőt tartalmazó két Aeotec szenzor.

 

Home Energy Meter

A jelenlegi 3-fogós árammérő utódjának ígérkezik a most bemutatott újdonság, 500-as helyett 800-as Z-Wave chippel, és belső helyett külső Z-Wave antennával. Mindkét újdonság segíti a biztos működést, hiszen még nagyobb távolságról képes kommunikálni majd, mint elődje, ez pedig fontos lehet, mert gyakran igen távol található a ház villanyórája és a vezérlőközpont. A fogós-csíptetős mérők előnye, hogy nem kell beszerelni őket, a házba bejövő akár 3 fázis kábelére elég rácsippenteni a fogókat, melyek képesek precízen mérni az alattuk átfolyó áramot. Mivel jelenleg 3 változatban is kapható az Aeotec Home Energy Meter, azt feltételezzük, hogy a Z-Wave 800-as változatból is többféle fog készülni, hiszen nem mindenhol van 3 fázis vagy éppen 200 Amper...

Aktuális Aeotec-kínálatunkért ide kattints!

.