A nyugodt nyaralásért: Aeotec Smart Home Hub + Cam 360

Most, a nyári időszakban, a nyaralások idején nagyon hasznos lehet egy ilyen könnyedén beállítható, 360 fokban körbe forgatható, távirányítható kamera. Elutazva, távolról is körbe tekinthetünk a nappalinkban. Gyanús eseményekről riasztást kaphatunk, vagy akár csak nyomon követhetjük a rövid időre otthon hagyott kisállatainkat, hogy mivel töltik idejüket nélkülünk.

 

 

Egy olyan „kezdőcsomagot” állítottunk össze, most a nyaralások idejére, amellyel nagyon egyszerűen, távolról is figyelhetjük az otthoni eseményeket, és egyúttal az okosotthonunk alapját is megteremtettünk. Az Aeotec Smart Home Hub okosotthon-központot és az Aeotec Cam 360 beltéri kamerát most szinte csak a központ áráért megkaphatod partnereinktől!

Az Aeotec Cam 360 beltéri kamera könnyedén hozzáadható SmartThings rendszerünkhöz. Újabb Samsung mobiltelefonokon gyárilag is megtalálható a SmartThings alkalmazás, de minden más androidos és iOS mobilra is letölthető. Az alkalmazásban egyszerű QR-kód leolvasással hozzáadhatjuk a kamerát a SmartThings fiókunkhoz, és a Wifi-re történő csatlakoztatása után már használhatjuk is. Egy varázsló végig vezet bennünket a telepítés egyszerű folyamatán.

Az Aeotec Cam 360 egy 360 fokban körbeforgatható kamera, melyet a SmartThings mobilapplikáció segítségével irányíthatunk. Két irányú hangkapcsolatot biztosít, tehát nem csak mi halljuk a megfigyelt terület hangjait, hanem akár távolról, hanggal (a kamera hangszóróján keresztül) figyelmeztethetjük is a betolakodót, hogy megfigyelt területen van, és értesítettük a rendőrséget. Vagy épp rászólhatunk a macskára, hogy legyen szíves, azonnal hagyjon fel a kanapé szövetének kaparásával. Beállítható, hogy mozgásérzékelés esetén a SmartThings felhőszolgáltatásába felvétel készüljön, amit később visszanézhetünk. További érdekesség, hogy ha SmartThings okosotthon rendszerrel együtt használjuk, akkor a rendszer bizonyos eseményeire előre beállított irányba forgathatjuk a kamerát. Például a bejárati ajtó nyitásakor az ajtó fele fordul, és így biztosan nem maradunk le arról, hogy ki lépett be otthonunkba. Sőt, a mozgás automatikus követésére is képes, így végig a helyiségen áthaladó ember vagy állat lesz a középpontban!

 

És ha már okosotthont említettünk, nézzük a csomag másik részvevőjét, amellyel meg is teremtettük a lehetőségét, hogy egy okosotthon rendszert könnyedén kiépítsünk. Az Aeotec Smart Home Hub ugyanis az egyik legnépszerűbb okosotthon-központ jelenleg a világon, a rajta futó Samsung SmartThings platformnak köszönhetően. Ugyanolyan könnyedén (QR-kód beolvasással) illeszthetjük SmartThings fiókunkhoz, mint a kamerát, és utána számtalan Z-Wave, ZigBee, Bluetooht, Thread és Matter eszközt párosíthatunk hozzá. Nyitás- vagy mozgásérzékelők, termosztátok, redőnyvezérlők, konnektorok, kapcsolók, zárak vagy kapcsoló-relék, melyekkel világítást vagy akár az öntőrendszerünket is vezérelhetjük.

 A távvezérérlés.hu oldalunkon található eszközök legnagyobb része használható SmartThings rendszerben, így adott a lehetőség akár egy komolyabb okosotthon rendszer kiépítésére is. Néhány további ötlet, ha a kamera mellett szeretnénk még erősíteni az otthonunk biztonságát:

  • Néhány lámpakapcsolónk mögé telepítsünk Z-Wave-es reléket, így előre programozottan esténként kapcsolgathatja távollétünkben a rendszerünk a világítást (jelenlétszimuláció), azt a látszatot keltve, hogy nincs magára hagyva a ház!
  • Egy redőnyvezérlővel automatizáljuk a motoros redőnyeinket! Így este leereszkedhetnek (még hitelesebbé téve a jelenlétszimulációt), napközben a növények kapnak elég fényt, de akár a túlmelegedés ellen is védhetjük a szobákat, ha a napsütést és a hőmérsékletet is érzékelő szenzorokat is használunk a redőnyök okos vezérléséhez.
  • Vízérézékelővel és csapelzáróval bizonyosak lehetünk abban, hogy nem egy elázott lakásba érkezünk haza egy csőtörés miatt.
  • Egy nyitásérzékelő ablakon és ajtón is jó szolgálatot tehet, hogy nyugodtabban aludjunk otthonunktól távol is...

A most mindössze 49 900 Ft-ért kapható Aeotec kezdőcsomagunkat keresd viszonteladóinknál, amíg a készlet – és a nyár – tart!

 

Ide kattintva koárbbi híreinket olvashatod a SmartThings rendszerekről

 

.