A Flex Automation új átjárókat mutatott be a CES 2022 konferencián

A Flex Automation immár 18 éve (2003 óta) tagja a Z-Wave Alliance szervezetnek. Ez idő alatt rengeteg innovatív integrációs terméket gyártott és továbbra is fejleszt. A CES 2022 konferencián bemutatta a legújabb FlexControl ZIR100, GIR100 és IRF100 modelljeit.

A Flex Automation egy brazil gyártó, a Z-Wave Alliance egyik legrégebbi tagja, a Z-Wave technológia globális innovációs úttörője, valamint Brazíliában az otthonautomatizálás területén vezető szerepet betöltő vállalat. Teljes körű megoldást kínál az okosotthonokhoz, főleg épületegyüttesekhez (irodaházakhoz, panellakásokhoz) és villákhoz.

A FlexControl ZIR100, IRF100 és GIR100 központok beépített hangvezérléssel (Amazon Alexa, Siri, Google Assistant) nyújtanak támogatást közel 4000 típusú Z-Wave eszközhöz, infravörös audió/videó és légkondicionáló eszközhöz, RF 433 MHz-el működő kapukhoz, LED fényekhez, árnyékolókhoz. Nincs szükség köztes alkalmazásra, a konfigurációt követően hangutasításokkal vezérelhetőek a csatlakoztatott eszközök. A CES 2022 konferencián bemutatott három típus:

ZIR100 – FlexControl Z-Wave + IR vezérlőközpont: IP-kapcsolaton keresztül vezérelhetőek a párosított Z-Wave készülékek, valamint infra parancsokkal irányithatjuk a klímákat, audió/videó eszközöket.

IRF100 – FlexControl RTS + IR vezérlőközpont: IP-kapcsolaton keresztül vezérelhetőek a 433 MHz-en kommunikáló eszközök, például Somfy RTS redőnyök, kapunyitók. Itt is elérhető az infra vezérlés lehetősége. 

GIR100 – FlexControl IP–IR átjáró: kizárólag infra parancsok küldésére alkalmas, azokat viszont 3 független kimeneten. 

A termékek várhatóan 2022 közepétől érhetőek el, áruk egyelőre ismeretlen.

.