A FIBARO felhasználók ízlelgessék a Yubii nevet!

A FIBARO és a Nice – miután az utóbbi gyakorlatilag megvette az előbbit – már 2018-ban összeolvadt. Ennek gyümölcsét, azonban idáig csak nyomokban érezhettük. Most viszont egy látványos fordulatot vesz a márka, mind szolgáltatásban, mind pedig arculat tekintetében. A FIBARO a napokban tájékoztatni fogja a felhasználókat a rendszerrével kapcsolatos újdonságról. Megváltozik ugyanis a kezeléshez szüksége applikáció neve és felülete, illetve a belépéshez szükséges azonosítás is. A FIBARO Home Center alkalmazás április végétől beleolvad a Yubii rendszerébe – ez ugyanis a Nice cégcsoport otthonautomatika márkája.

 

A változtatás hátterében az is állhat, hogy a tavalyi év közepén bemutatott BiDi-Zwave eszköz segítségével integrálhatóvá váltak a Nice termékei, pl. elektromos kertkapu- és garázskapu-megoldásai. A kis interfészt úgy aposztrofálta a Nice anyacég mint kulcsot a Fibaro okosotthon világához. Ez igen találó is, mivel ezzel a megoldással egy új ökoszisztéma jöhetett létre. 

Úgy tűnik az anyacég elérkezettnek látta az időt, hogy az alkalmazás ikonja és neve is megváltozzon Yubii Home Center-re. Ezentúl nem a FIBARO ID-val tudunk bejelentkezni a programba, hanem a Nice ID-t kell használnunk a belépéshez. A felhasználóknak ez persze nem okozhat komoly fejtörést, mivel csak a felületek és elnevezések változnak; nem kell újabb regisztrációt elvégezni. A legfrissebb információk szerint a változások az 1.12 verzióval fognak életbe lépni. Tehát akinek kompatibilis Nice kapuja vagy egyéb motoros eszköze van, az újabb integrációs lehetőségekkel lett gazdagabb. Akinek FIBARO okosotthon-központja van, az pedig egy újabb garázskaput is választhat, amit bizonyosan tökéletesen lehet a központhoz illeszteni, hiszen egyazon gyártóról van szó.

Aktuális FIBARO (vagy Yubii?) kínálatunk: link...

.