andras.szabo írta:Esetleg egy olyan szobatermosztatot tudnal ajanlani ami teljesen ki tudja valtani a computherm q7-t...
Megnéztem, mi az a Q7. Ez egy falon kívüli (tehát nem kötődobozba szerelhető) termoszát relével. Nem gondoltam, hogy továbbra is kell a falon a hőmérséklet állításának lehetősége, azt hittem, azt majd a telefonon végeznéd el. Illetve úgy értettem, előbb-utóbb több szobád is külön zóna lesz. Akkor viszont nem indítható a kazán csak pl. a nappali hőmérséklete alapján. Kell egy relé, amit akkor kapcsolsz be, ha BÁRMELYIK szoba/zóna fűtést kér. Hogy „temperálnál” egy szobát külön, ha a kazánt az egyik szoba termosztátja tudja csak indítani?
Egy
Heatit vagy
Heltun termosztátban van relé, de ezekhez szerelvénydoboz kell a falba.
EZ a Secure szet egy mobil termoszát és egy kazánindító relé párosa. Ez már akár Neked is jó lehet, de ez két eszköz, nem is lehet máshogy, ahogy fentebb írtam. Kapható külön a
kazánt indító relé is, ezt is megveheted, kihagytam véletlenül az előző posztomban a felsorolásból. Ennek már van tokja, gombja, a kazán mellé, a korábban a Q7 termosztátodhoz menő kábelra kötendő. A radiátorra kerülő termosztát megmondja majd a központodnak, hogy kell-e neki fűtés, ha igen, akkor ezzel a relével indítod a kazánt. Ha másik szobában is lesznek majd radiátortermosztátok, akkor azok is ezt a relét indítják majd.