Radiátoros fűtés okosítása

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a Távvezérlés.hu-n található termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi "regisztráltaknak" jelzésű topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást - de a hozzászólás csak jóváhagyás után jelenik meg.

Radiátoros fűtés okosítása

HozzászólásSzerző: David » 2022.09.10. 12:05

Ebbe a topikba várjuk azok kérdéseit, akik gázzal melegített vízzel fűtött radiátorokat használnak, és szeretnék takarékosabbá tenni a meglévő fűtésrendszerüket (pl. EZEN cikkünk alapján). Szívesen adunk tanácsokat, milyen központ és milyen eszközök lehetnek a legmegfelelőbbek az adott feladatra.

Regisztrációs kártyával, tehát már vezérlőközponttal is rendelkező felhasználóktól a zárt részen ITT található alfórumban várjuk a kérdéseket!
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

Re: Radiátoros fűtés okosítása

HozzászólásSzerző: andras.szabo » 2022.09.27. 08:34

Sziasztok,

egy társasházban levő lakásunk fűtését szeretnénk egy meglévő Fibaro Home Lite-tal vezérelni. Maga a fűtésrendszer jelenleg egy a nappaliban található Computherm 7 termosztáttal állítható ami egy BRH-667 servomotor + zárószelepet kapcsol.
Első körben a computherm 7-t szeretném kiváltani egy Z-wave eszközre illetve az egyik szobát szeretném külön temperálni. Itt a honlapotokon található cikkek alapján egy fibaro radiatortermosztátot választanék, ha szerintettek is az lenne a javasolt...

köszönöm előre is a segítségeteket

Szép napot,
András
andras.szabo

HozzászólásSzerző: David » 2022.09.27. 12:28

andras.szabo írta:...Itt a honlapotokon található cikkek alapján egy fibaro radiatortermosztátot választanék, ha szerintettek is az lenne a javasolt...

Jelenleg elég kicsi a választékunk a radiátortermosztátok terén. A Home Center Lite 3 Lite-hoz természetesen jó választás a Fibaro saját termosztátja. De tökéletesen működik a Donexon Pro is, kicsit olcsóbban. A Fibaro előnye, hogy lehet egy Bluetooth-os hőmérővel egy csomagban is kapni, így a szoba tetszőleges pontján tudja mérni a hőmérsékletet, ami komfortosabb eredményt hoz, mint a radiátor mellett. A Donexon olcsóbb, és saját kijelzője és gombjai segítségével rajta is változtatható a setpoint.
Gondolom, a meglévő termosztátod csak egy kontaktust zár össze a kazán számára, ezt kellene kiváltani egy Z-Wave-es relével. Erre a kínálatunkból nagyon sok eszköz alkalmas. a Fibaro-nál maradva ilyen pl. a Smart Module. Vagy ha később a meleg víz osztóján szelepekkel vezérelnéd a köröket, akkor az arra is alkalmas Heatit Z-DIN 606, Heatit Z-Water is jó lehet. De jó a Qubino Flush 1D Relay is, illetve a legolcsóbb talán az Aeotec Single Nano Switch.
Távvezérlés.hu adminsztrátor – Én vagyok David! Különleges vagyok! Egyedi vagyok!
David

HozzászólásSzerző: andras.szabo » 2022.09.27. 19:10

Koszonom a gyors valaszt.

Esetleg egy olyan szobatermosztatot tudnal ajanlani ami teljesen ki tudja valtani a computherm q7-t. Ha jol ertem akkor egy olyanra lenne szuksegem amiben van egy rele?

Koszonom
andras.szabo

HozzászólásSzerző: David » 2022.09.27. 20:37

andras.szabo írta:Esetleg egy olyan szobatermosztatot tudnal ajanlani ami teljesen ki tudja valtani a computherm q7-t...

Megnéztem, mi az a Q7. Ez egy falon kívüli (tehát nem kötődobozba szerelhető) termoszát relével. Nem gondoltam, hogy továbbra is kell a falon a hőmérséklet állításának lehetősége, azt hittem, azt majd a telefonon végeznéd el. Illetve úgy értettem, előbb-utóbb több szobád is külön zóna lesz. Akkor viszont nem indítható a kazán csak pl. a nappali hőmérséklete alapján. Kell egy relé, amit akkor kapcsolsz be, ha BÁRMELYIK szoba/zóna fűtést kér. Hogy „temperálnál” egy szobát külön, ha a kazánt az egyik szoba termosztátja tudja csak indítani?
Egy Heatit vagy Heltun termosztátban van relé, de ezekhez szerelvénydoboz kell a falba. EZ a Secure szet egy mobil termoszát és egy kazánindító relé párosa. Ez már akár Neked is jó lehet, de ez két eszköz, nem is lehet máshogy, ahogy fentebb írtam. Kapható külön a kazánt indító relé is, ezt is megveheted, kihagytam véletlenül az előző posztomban a felsorolásból. Ennek már van tokja, gombja, a kazán mellé, a korábban a Q7 termosztátodhoz menő kábelra kötendő. A radiátorra kerülő termosztát megmondja majd a központodnak, hogy kell-e neki fűtés, ha igen, akkor ezzel a relével indítod a kazánt. Ha másik szobában is lesznek majd radiátortermosztátok, akkor azok is ezt a relét indítják majd.
David

HozzászólásSzerző: andras.szabo » 2022.09.28. 05:34

köszönöm szépen a profi segítséget.
andras.szabo

HozzászólásSzerző: David » 2022.09.28. 09:38

andras.szabo írta:köszönöm szépen a profi segítséget.

Szívesen, ha van/lesz még kérdés, folytassuk, hogy biztosan a legjobb eszközöket válaszd ki!
David

HozzászólásSzerző: andras.szabo » 2022.09.29. 06:32

Javaslataid alapján, és a szállítási idők miatt a következő termékekre esett a választásunk:
- Secure Programmable Room Thermostat with Receiver
- 4 db Donexon Pro Z-Wave Thermostat
andras.szabo

HozzászólásSzerző: CLCH » 2022.10.02. 13:07

Sziasztok!

Egy lakóház radiátoros fütését szeretném korszerűsíteni.
8 db fibaro radiátor termosztát hőmérséklet érzékelővel
1db secure ssr3 boiler actuator
1 db Fibaro HC3
Minden felszerelve, hozzáadva, fűtési zónák létrehozva, de amit nem értek, hogy fogja vezérelni,a radiátor termosztát a kazánt.
Válaszokat, előre is köszönöm.
További szép napot kivánok László.
CLCH

HozzászólásSzerző: David » 2022.10.02. 21:19

CLCH írta:...Minden felszerelve, hozzáadva, fűtési zónák létrehozva, de amit nem értek, hogy fogja vezérelni,a radiátor termosztát a kazánt...

Mivel ez egy moderált topik, várd meg, amíg jóváhagyásra kerül a posztod, ne küld el újra! Ha jól látom, nem vásárlás előtt állsz, így nem is jó helyre írtál. A zárt fórumot (ITT) nem éred el? Oda azok tudnak írni, akik a tőlünk származó vezérlőközpont mellé kapott Távvezérlés.hu regisztrációs kártyával regisztráltak terméket a Terméktámogatás oldalunkon, nekik segítünk a problémáik megoldásában. Itt csak a vásárláshoz tudunk segítséget nyújtani, de úgy látom, azon már túl vagy. Viszont nem világos, mi alapján vetted meg a termékeket, ha nem tudod, hogyan fognak ezek együtt fűtést vezérelni.
David

Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni melyiket vedd meg!