IFA 2018: Új, okos otthon eszközökkel jelentkezik a Lenovo


Forrás: cnet.hu

A Lenovo 99$-os WiFi-s kamerája egyike a három Lenovo okos otthon eszköznek, amely várhatóan novemberben jelenik meg. A Lenovo Smart Display vezérlőnek köszönhetően akár a Google Assistant-tet is megkérhetjük, hogy mutassa meg otthoni kameránk élő képét.

 

A szemet gyönyörködtető design-nal és nagy felbontású képernyővel rendelkező Lenovo Smart Display beépített Google Assistant funkcióval rendelkezik és távvezérlő eszközként funkcionál, amellyel irányíthatja otthoni eszközeit.

2019-től már Európában is kaphatóak lesznek a Lenovo okos otthon eszközei

A berlini IFA kiállításon a Lenovo három okos eszközt mutatott be, amelyek a Lenovo Smart Display-en keresztül hangvezérléssel vezérelhetőek. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan az üzletek polcain megtalálhatjuk az okos konnektort és az okos izzót, amelyek ára 30$ körül várható. A forgatható és billenthető WiFi-s kamera – amely éjszakai funkcióval is rendelkezik – 99$-ba fog kerülni.

Mindhárom eszköz novembertől lesz kapható először az USA-ban, majd a tervek szerint néhány hónap múlva Európában is.

Folyamatosan bővülő hangvezérlő kompatibilitás

A Lenovo Smart Home Essentials fantázianévre hallgató eszközcsalád minden tagja beépített WiFi kapcsolattal rendelkezik, így használatukhoz nincs szükség extra központi egységre. Nem meglepő, hogy a Lenovo Smart Display vezérlővel mindhárom eszköz Google Assistant hangvezérléssel vezérelhető, de Alexa hangutasítással is működik. A Lenovo szóvivője az IFA kiállításon elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy eszközeik Apple Homekit-tel is kompatibilisek, azaz Siri-vel is vezérelhetőek legyenek.

Jó hír a felhasználóknak, hogy ha a hangvezérlők nem nyerték el tetszését, akkor használhatják a Lenovo Link applikációját is, amellyel vezérelhetőek, ütemezhetőek és nyomon követhetőek a Lenovo smart home eszközei.

 

Forrás: cnet.com

.