Frissült a FIBARO App (1.9.0) — Tippek és újdonságok!

Ha FIBARO okosotthon központi egységgel rendelkezel, ezt a cikket feltétlen olvasd el! Itt megtudhatod, milyen új beállítási lehetőségekkel bővült a FIBARO új telefonos applikációja. A frissítés 2020. 09. 02-án érkezett, Android és iOS operációs rendszeren is elérhető. A FIBARO vezérlő központot – mint számos más rendszert – telefonról és tabletről is tudjuk irányítani. Az ehhez szükséges applikáció frissült, melyet bárki ingyenesen letölthet a mobiltelefonjára.

A frissítésben történtek hibajavítások, illetve további funkciókkal bővítették az applikáció által nyújtott lehetőségeket. Nézzük, milyen újítások történtek az előző applikációhoz képest!

Az eszközök és helyiségek sorrendjét a megszokott módon a számtógépünk webböngészőjében az adott felhasználóval belépve rendezhetjük el. Viszont újdonság, hogy az új applikációban a „FAVOURITE” menü elrendezését már a telefonból is könnyedén megváltoztathatjuk.
Csupán kattintsunk a jobb felső sarokban található csillag ikonra, és már neki is kezdhetünk a „SCENES”, „DEVICES”, vagy „ROOMS” kategóriákban található elemek tetszőleges sorrendjének beállításához!

 Ha az alsó menüsoron a második menüre lépünk (házikó), akkor szintén találunk egy hasznos funkciót, amellyel a helyiségek megjelenítésének módját szabhatjuk testre. Itt a régi programot használók kedvére tett a FIBARO azzal, hogy a korábbról ismert csempe megjelenítést is választhatjuk, ha az újabb applikációval érkezett lista nézet nem tetszene. 

A frissítés további eredménye, hogy a „PLUGINS” és „VIRUAL DEVICES” kategóriákban létrehozott eszközök is részletesebb megjelenítést és optimalizált használhatóságok kaptak. Például, ha valaki rendelkezik vezérelhető hálózati eszközökkel, melyekhez elérhető a fent említett illesztések egyike, azok számára az új applikáció plusz kényelmi lehetőséget nyújt. Ugyanis a javításnak köszönhetően a vezérléshez szükséges gombok megjeleníthetők az eszközre kattintva.

Mostantól engedélyezhetjük az alkalmazás számára mobilunk geolokációs adatainak használatát is, és ezen infók alapján pl. egy jelenetet akkor indíthatunk el, ha egy általunk kijelölt területet adott távolságra megközelítünk. Ehhez az alsó menüsor legutolsó ikonját kell választanunk, majd a „SETTINGS” –> „APPLICATION SETTINGS” –> „GEOFENCING” menüpontokba lépve aktiváljuk a funkciót. Ezt követően jelenetekben írjuk meg, hogy mi történjen ha a kívánt terület közelébe érkezünk!

Illetve, itt van egy újabb jó hír azok számára, akik a SATEL riasztó rendszerüket integrálták a FIBARO rendszerhez. A központi egység webes felületén megjelenő elemek az applikációban is elérhetővé váltak. Így láthatóvá váltak az applikációban a riasztórendszer zónaállapotai, és vezérelhetők a relékimenetek is.

A fent leírt funkciókról egy rövid összefoglaló videót is megtekinthettek:


A fentiek alapján mindenki számára csak javasolni tudjuk a FIBARO mobil app frissítés, hiszen több fontos újdonság is plusz kényelmet és testre szabhatóságot nyújt a felhasználóknak.

Az iOS app itt érhető el: link...
Android app a Play Store-ban itt: link...
Aktuláis FIBARO-kínálatunk: link...

.