A Silicon Labs felvásárolta a Sigma Designs Z-Wave üzletágát

Ez a lépés óriási lehetőséget ad a különböző technológiájú okosotthon eszközök kompatibilitásának előremozdításában, és fellendítheti az okosotthon piacot.

A Z-Wave technológia által biztosított mesh hálózat nyújtotta előnyök összehozása a Silicon Labs több protokollal kapcsolatban kialakult szakértelmével lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy szélesebb spektrumban gondolkodjanak, és olyan újdonságokkal álljanak elő, ami potenciális okosotthon felhasználók millióit vonzza be. Ez a stratégiai vásárlás teljessé teszi a Silicon Labs átfogó vezeték nélküli okosotthon hardver és szoftver portfólióját, ami eddig WiFi-ből, ZigBee-ből, Threadből, Bluetooth-ból állt.

A Silicon Labs ügyvezető igazgatója, Tyson Tuttle kifejtette, hogy így egy olyan egységes távlatot tudnak nyújtani a fejlesztésben, ami meg fogja erősíteni az okosotthon piacot. Céljuk, hogy az okosotthon tulajdonosa biztonságosan tudjon együtt, egy hálózatban használni többféle technológiát, automatikus frissítésekkel.

Raoul Wijgergangs, a Z-Wave üzletág alelnöke óriási fejlesztési lehetőségeket lát az együttműködésben, hiszen így az elismert, 100 millió eladott készülékkel büszkélkedő Z-Wave technológia más partnerek felé is nyithat, mint pl. az Amazon, Alarm.com, ADT, Samsung SmartThings, Yale, Vivint, Google Home vagy a Comcast.

A Z-Wave jelenleg a vezető mesh hálózatot alkotó okosotthon technológia. Több, mint 2400 hitelesített, kompatibilis Z-Wave-es készülék érhető el a Z-Wave Alliance szervezethez tartozó több, mint 700 gyártótól. A 240 millió dolláros üzlet kb. 100 dolgozót érint, és nagyban erősíti a Silicon Labs vezető pozícióját az okosotthon megoldások piacán.

Silicon Labs Z-Wave

.