A biztonság az első az okosotthont választóknak

Az okosotthonra váltók első körben többnyire a biztonsághoz kapcsolódó készülékeket választják – derül ki egy friss felmérésből. De vajon tudják, mi mivel kompatibilis?

Az új okosotthonosok 59%-a vesz a biztonságot megalapozó készüléket (mozgásérzékelőt, ajtó-, ablakérzékelőt, füstérzékelőt, stb.) első vásárlásként, második helyen a termosztátok és más klímaszabályozó eszközök szerepelnek 42%-kal, ezután jönnek csak a szórakoztató-elektronikai eszközök vezérlésével kapcsolatosak 29 %-kal – a TWICE és kutatópartnere, a CCS legújabb felmérése szerint. Csak 3% vásárol először konyhai termékeket, talán mert ezek miatt mélyebben a pénztárcába kell nyúlni, de a gyártók azért biztosak benne, hogy az okoshűtők, mosó- és szárítógépek is egyre komolyabb vonzerőt jelentenek majd.

Okosotthon biztonság
Ám mielőtt még széles körben elterjed az otthonautomatizálás, nem árt rendet tenni a fejekben a termékeket és a technológiákat illetően, hiszen a felmérés szerint a legnagyobb bizonytalanságot a már meglévő és újonnan szerzett eszközök közötti kompatibilitási kérdések okozzák (40%), illetve hasonlóan sok kérdést vet fel az újonnan megvásárolt készülékek együttműködésre bírása. Egy másik, vásárlást gátló tényező a személyes adatok biztonságát illető kétely, a vásárlók ugyanis határozottan aggódnak ezek illetéktelen kezekbe kerülése miatt, ehhez képest marginális azoknak az aránya, akiket az árak tartanak vissza. De az összeszerelés is sokaknak okoz gondot elsőre.

Bármi is legyen az első okosotthon készüléked, olvass utána, kérdezd meg a szakértőket/forgalmazókat, mert előbb-utóbb biztosan találsz olyan, neked megfelelő terméket, ami nem ad okot az aggályokra, és segít könnyebbé tenni a hétköznapokat!

(Forrás: twice.com)

.